a nap híre: cw-s újoncok

 2013.05.17. 22:12

Igen, jöjjenek a CW újoncai, a tavaszi upfronts időszak lecsengetéseként. Mint mondani szoktam volt, kétféle project sosem lesz a CW-n: sitcom, és olyan sorozat, amelyben öregek a főszereplők (nézzétek meg, mi történt Bobby-val, miután a Supernatural átkerült a CW-re – hamar kiírták a sorozatból). Nos, ennek jegyében nézzük, mit is tartogat nekünk a következő időszakban az elmondottaktól függetlenül egyre változatosabb kínálatú adó. 

cards4.jpg

A TVD spinoffját, a The Originals-t régóta ígérgetik, és most hivatalosan is berendelték. A dolog erősen kétesélyes, de, ha tud olyan színvonalat hozni, amilyet a széria tulajdonképpeni nulladik epizódja (TVD S04E20) akkor talán-talán még érdekelni is fog. Egyébként a történet ott folytatódik, ahol ott véget ért: New Orleans-ban, ahol a messziről jött Klaus és a helyi vezér, Marcel között folyik tovább a hatalmi harc. 

cards5.jpg

Kizárólag a történeti (és kosztümös) téma miatt adok neki egy esélyt – bár nem tudom, megérdemli-e a Reign. A cím már eleve ígéretesnek tűnhetne, és Stuart Mária (Adelaide Kane) a főszereplő, ami érdekesen hangzik – korszak és karakter tekintetében is. Az más kérdés, hogy – a CW-ről van szó, barátim! – természetesen a tini Mariskáról beszélünk. Azért persze nem hiszem, hogy túl sokban fog hasonlítani ez a „lebutított” Mary a valódira. De, akárhogyan is van, a Tudor-korszak mostanában népszerű trendet teremtett a filmes és sorozatos körökben, szóval a fiatal és ismeretlen kreátorok valószínűleg bevonzzák majd a maguk célközönségét. 

cards6.jpg

A CW három sci-fis tematikájú sorit rendelt be az új szezonra, de két koncepció ezek közül kb. Kyle XY szintű, szóval azokkal inkább nem foglalkoznék, mert messziről lerí róluk, hogy a szó legrosszabb értelmében cévések. A The 100 azonban óriási kivételnek tűnik. Először is hivatásos sci-fi író tollából származó történetet dolgoz fel – Kass Morgan nem régiben jelentette meg azonos című regényét, amely történetünk alapjául szolgál, amely egyébként 97 évvel egy a közeljövőben bekövetkezendő atomháború után játszódik, amelynek egyedüli túlélője az a 400 ember, akik a Föld körül keringő 12, űrállomáson élik világukat. Az említett időszak elteltével a 400-ból 4000 lett, a 12 űrállomást pedig összekapcsolták. Az így létrejött Bárka elég kemény világot hordoz magában, porciózott élelemmel, szigorú szabályokkal, így halálbüntetéssel és népességszabályozással. Innen száműzik a címszereplő száz fiatalkorú bűnözőt a Földre, hogy tegyenek egy próbát: hát ha lakható már az atomholokauszt által sújtott bolygónk. Jó téma? Jó téma. Várós? Meglátjuk. Mindenesetre a koncepcióból nagyon komoly dolog is kisülhet még. (Meg valami vérciki-vérgagyi is…)

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr855305419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása