b000sint4s_01_lzzzzzzz.jpgMár befejeztem a show harmadik évadját (a brit eredetinek pedig az elsőjét). Tanulságos volt, ahogy a remake több évadra elnyújtva, új kontextusba helyezve adja vissza a brit sorozat (alap)történetét. Az NBC láthatóan hosszabb időre ki akarja osztani A hivatalra az ügyeletes komédia "szerepét".

28590_19_full.jpgA készítőkre hárul ettől fogva a teher, hogy fenntartsák az érdeklődést egy nem olyan feszes történet mesélés mellett. Így kapunk is "izgalmakat" rendesen: az évad legkedvesebb meglepetése Rashida Jones (a sorozatban Karen Filippelli), aki csillogó szemekkel beszél a Jim (John Krasinski) iránti érzéseiről a mockumentary (ál dokumentumfilm) elengedhetetlen kellékéül szolgáló kamerába a "vallató szobában". Szegényt már ekkor sajnáljuk, mert egy rövid "epizódnál" nem lehet több a Jim és Pam (Jenna Fischer) szerelmétől "hangos" sorozatban". De rövid időre egy sistergő szerelmi háromszöget varázsol a Dunder Mifflin Scranton-i irodájába.  De Stamfordnak és Karennek komoly szerepe van abban (bár lehet csak megijedtek attól, hogy a nézők elunják magukat:) ), hogy Jim (J.K.) és Pam (J.F.) egy újabb évadnyi egymást kerülgetés után, végre kimondják: hogy ez most egy randi.

andy-andy-bernard-965164_624_352_jpg.jpgA harmadik évad "nagy felfedezettje" még a gátlástalan s*ggnyaló Andy Bernard (Ed Helms), aki Micheal (Steve Carell) és Dwight (Rainn Wilson) "kapcsolatába" kapcsolatába rondít bele (olyan sikerrel, hogy Dwightot/R.W. rövid időre nélkülöznie kell az irodának). Angelára/Angela Kinsey is kiveti később a hálóját Andy, miután Dwighttal (R.W.) véget ér a nő titkos kapcsolata.

theconvict.jpgMichael (S. Carell) ebben az évadban is rendesen osztja a pofonokat: legyen szó szexuális hova tartozásról vagy börtön viseltségről, nem kímél senkit sem. De az ő önértékelése is többször kap: Stamford elorrozza Jimet (J.K.) (bár ebben ő pont nem hibás), Dwight (R.W.) "árulása", a stamfordiak beolvadását követően a felmondás hullám és ha még ez nem elég tutyi-mutyiságával magára szabadítja a szexuálisan aberrált Jan-t (Melora Hardin) is. Rengetegszer előfordul, hogy a "csapások" hozzásegít a felnövéshez: Michael esetében egyenlőre a felszínt karcolják. Ebben az évadban is még beleférnek olyan epizódok, mint amikor Pyllis (Pyllis Smith) esküvőjén magára haragítja a násznépet.  

dwight-impersonation-the-office.pngDwight (J.K.) (öhm elnézést Dwightot (R.W.) mondtam, nem Jimet (J.K.)...ki a felelős a fenti képért :) ) megmarad furcsa szerzetnek (Ryan Howard/ B.J.Novak beavatása ékes példa erre). Bár (ebben és a következő évadokban) nem egyszer bizonyítja, hogy érzelmileg azért nem lehet őt teljesen leírni : traveling salesman

Végezetül annyit, hogy nekem zsúfolt volt az évad, különösen az eredetihez mérten hihetetlenül megbonyolítva jutunk el benne A pontból B-be. De arra, hogy egy nehéz nap után husz percet, vagy több rész megnézése esetén többet ejtőzzünk, arra tökéletes. 

5/4

(HGD)

Címkék: sorozat vígjáték the office komédia 5/4

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr746979289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása