Sűrű hét - csekélyke idő. Az egyre kevésbé álmosító időjárás dacára több sorozatba aludtam bele ezen a héten, mint már jó régóta. S épp ezért jóval inkább el vagyok lemaradva szinte mindennel, mint amennyire szabadna. Nade majd nyáron... :)

19_het.jpg

Gotham s01e16: Most már majdnem elkészült a jó múltkorában beígért videó - és ez azért egy komoly mentség a tetemes elmaradásomra. A sorozat amúgy szépen haladgat előre a saját útján, egy országos cucchoz képest továbbra is meglehetősen öntörvényűen. És az a szép ebben az egészben, hogy tutira nem fog belebukni ebbe a "walk my own way"-dologba. 3-4 évad még a legszerényebb becslések szerint is borítékolható belőle - így aztán  az alkotógárda sokkal bátrabban tervezgethet előre, mint ahogy az egyébként törvényszerű volna egy hasonló országos project esetében, ahol általában mindent szétfókuszcsoportoznak, nehogy aztán később befürödjenek egy fordulattal vagy egy karakterrel. 

Better Call Saul s01e06-s01e07: Végre eljött az ideje annak is, hogy elmozduljak valamicskét a holtpontról a saját útját kereső zugügyvéd Breaking Bad-spinoffjával is. Jim McGill történetébe ugyan most becsúszott egy kifejezetten és meglepően kemény rész (Mike előtörténete azért némiképp érthetővé teszi, miért nem kedveli az öreg a szócséplést), viszont a a másikban már abszolút a Saul Goodmanné alakulás anatómiája került előtérbe. Ha pedig a Gotham-nél látszik, hogy bátran tervezgetnek előre, a BCS-re ez ezerszer annyira is igaz. Itt ugyanis már a legelső pillanattól kezdve minden nagyon ki volt találva. Anno azért a Breaking Bad esetében ez nem volt így (ez az, amiben a spinoff egyértelműen jobb a nagytestvérnél!), és azt kell, hogy mondjam: állati jó érzés tudni, hogy a hajóink a megfelelő széllel, a megfelelő irányba és pont azzal az elegáns sebességgel haladnak előre, ami kijár egy ilyen minőségi alapanyagnak... 

Igen, mindössze ez az a három sorozatepizód, amibe nem aludtam bele ezen a héten... Remélem, azért ilyen dicstelen produkcióval nem kell majd túl sűrűn előállnom a jövőben. Különben nem sok jót jósolhatok magamnak, ha hosszú távra tervezem ezt a sorozatos-blogos-vlogos hepajkodást :)

Szöllő

Címkék: Sorozatos napló

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr757456278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása