A The Bible csak nem akar lekopni. Ha kirugdosom az alvégen, visszajön (mellét döngetve) a felvégen, s az inverz kísérlet sem végződik jobb eredménnyel. OK, nekem semmi kifogásom a Biblia ellen, sőt, még hívő is vagyok (bizonyos mértékig és igencsak a magam módján) – de ne mondja már nekem senki, hogy egy erősen konzervatív témából készült erősen konzervatív minisorozat azért élheti mondjuk túl a szintén az NBC-n futó Revolution-t vagy a – horribile dictu, még rágondolni is szentségtörés! – Hannibal-t - (ez persze csupán feltételezés – de nagyon reális és elképzelhető lehetőség!), csak mert a Bibliát lényegesen többen olvassák, mint ahány nézőt ezek a sokkal igényesebb produktumok bevonzanak.

Ilyenkor érzem úgy, hogy nagyon igazságtalan a kapitalizmus. 

07. 11._The Bible.jpg

OK, mondom, mi van: felbátorodva az egekig felfutó eladási mutatókon (1 hét alatt 1 millióan újították be neten, DVD-n, Blue Ray-en a The Bible-t, s ezzel a project minden idők legkelendőbb miniszériájává avanzsált), Mark Burnett, az egyik kreátor, csak úgy, John Lennon „híresebbek vagyunk, mint Jézus Krisztus” kijelentéséhez hasonló hányavetiséggel, megjegyezte, hogy a széria „folytatásának” szánt A. D.: Beyond the Bible c. anyag még évekig futhatna az NBC-n, minthogy a 12 epizódos évadok legyártása semmi gondot nem okozna senkinek (telik majd rá bőven!).

Tehát még egyszer: az csatorna egy erősen középszerű anyagával azért nyerhetne nézettségi versenyt, mert a Biblia a legnépszerűbb könyv. S erre hivatkozva kaszálhatná ezeket a már most is pengeélen táncoló, pedig jóval igényesebb és értékesebb anyagait. 

Hát erre tényleg csak Homer Simpson faékegyszerűségű bon mot-jával válaszolhatok…

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr225400658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása