1_40.png

Eddig még nemigen írtam gyászhírekről, főleg nem a nap híreként aposztrofálva, de azt gondolom, a tegnap elhunyt James Gandolfini mindenképpen megérdemel egy mementót és persze egy elismerő fejbólintást sorozatos életműve felé.

És itt most nemcsak arról beszélek, hogy a római nyaralása alatt, 51 évesen (azt kell, hogy mondjam, durván fiatalon) szívrohamban elhunyt Mester, a Maffiózók főszereplője és mindenese (még a széria soundtrack-je sem létezett volna nélküle!), Tony Soprano megszemélyesítője, akivel ugyebár a posztmodern főkarakterek sorának egyik megnyitója is volt a sorozatos világban, s akivel kitörölhetetlen nyomot hagyott az új évezred kultúrtörténetében. 

Itt most arról is szó van, hogy Gandolfini lett volna következő időszak egyik legvárósabb sorozatának, az HBO-s Criminal Justice-nak producere, írója és főszereplője – és ne legyenek kétségeink arra nézve, hogy az átívelőszálas krimiszéria a következő évek egyik legigényesebb projectje lett volna, hiszen hősünk számos remek filmmel is bizonyította már, hogy vérében van a szakma csínja és bínja a kamera innenső és túlsó oldalán is. 

És még hánnyal bizonyíthatta volna…

1_41.png

- Szollo -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr785371322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása