John Wick (2014, John Wick)

 2015.01.24. 01:14

johnwick_2.jpgRengeteg dolog miatt ölünk... pénzért, hatalomért, sőt még a békéért is [, hogy ne kelljen többet ölnünk]. De John Wick (Keanu Reeves) egy kutya halála miatt készül ölni. A kis szőrcsomó a férfi számára egy furcsa terápia része. A szakmájában csak Rémkirályként ismert John (K.R.) felesége halála után [akitől az egyedüli emléke a kutya] úgy dönt, hogy hátra hagyja a korábbi életét [vagy legalább is néhány gyakorló téri száguldásra és céllövöldözésre korlátozza le]. De most egy öreg orosz maffiózó (Michael Nyqvist) forrófejű fia (Alfie Allen) miatt újra fegyvert fog. 

john-wick.jpgA '69-es Fordja elkötését még megbocsájtaná, még a verésért sem állna bosszút, de a kutya megölésével az összes igyekezete (hogy jó útra térjen) parttalanná válik. John (K.R.) jelképes mód [feltöri kalapáccsal a betont] kész rá, hogy Johann W. Goethe Rémkirályához hasonlóan magával ragadjon egy fiút: az új [a mindent megalkuvás nélkül magának akaró] generációt figyelmeztesse milyen veszélyekkel jár, ha elfelejtik a régi kor mítoszát. A mítosz teremtésnek része a saját szabályok szerint működő bérgyilkosok szállodája, ahol mindenki emlékszik a férfi tetteire [az előző generáció közös tudata].  

enhanced-20578-1414166321-14.jpgAhogy a sérthetetlen hős képét táplálja [a Chan-wook Park Oldboyjának híres folyosói tombolását és] A rajtaütés filmek színtiszta erőszak szekvenciáját [hangnemét] idéző tömény akciójelenetek is. Az első félóra [vagy kevesebb] ne tévesszen meg minket a John Wick véletlenül sem az önmagával számot vető, végső csatájára készülő aggastyán hős, hanem közelebb áll Nicolas Winding Refn bosszúállóihoz., vagy épp Michael Mann-féle Közellenség jövőkép nélküli Johny Depp játszotta John Dillingerjéhez.

Összességében kellemes meglepetés volt. Bár a végén látványosan erőlködnie kell a rendezőnek, hogy elvarrja a szálakat.

Kövess minket facebookon!

5/4

(HGD)

Címkék: akció thriller 5/4

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr567086105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása