2003. egyik legnagyobb mozis csalódása egyértelműen az idehaza A szövetség fantáziadús címen futó anyag volt. A Sean Connery-n kívül kizárólag zs-kategóriás színészeket foglalkoztató opusz elég lapos és unalmas lett – és, sajnos még a főszereplő sem tudta megmenteni a közutálattól. Pedig a téma nagyon is érdekesnek tűnt: ugyanis ebben a steampunk univerzumban mindenféle titkos küldetésekre mászkál egy csapat viktoriánus kori regényős – így pl. Mr. Jekyll, Nemo kapitány, Moriarty professzor, Tom Sawyer és mások.

07. 10._The Legaue of Extraordinary Gentlemen_02.jpg

Mint kiderült a csapnivaló, kb. a film+ felhozatalához méltó színvonalú melléfogás valójában egy képregény adaptációja volt. Az eredeti, Alan Moore írta és Kevin O’neill rajzolta anyagról, a The Legaue of Extraordinary Gentlemen-ről pedig immár 1999, az első kötet megjelenése óta ódákat zengedeznek a rajongói.

Vajon így lesz az a – pont tíz évvel a nagy bukás után – a FOX-ra berendelt pilosztrkiptből potenciálisan gyártandó szériával is?

Majd meglátjuk – ami egyelőre bizonyos, hogy az emlegetett anyag kreátora Michael Green lesz – aki producerként dolgozott olyan népszerű projecteken is, mint a Smallwille, meg olyan csapnivalóakon is, mint a Kings (emlékszik még valaki arra?), de a Heroes és az Everwood is munkaterepei közé tartozott.

07. 10._The Legaue of Extraordinary Gentlemen.jpg

Na, kb. ilyen szinten kétesélyes az, hogy mi lesz eme próbálkozás vége – már, ha, mondom, lesz valami belőle. De akárhogyan is alakul majd a sorsa, azért én személy szerint reménykedem abban, hogy ebből valami igazán kiváló is kisülhet!

Amúgy is felettébb hiányoznak az effajta „kalandszériák”… 

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr455399494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása