07. 05._Kossuthkifli.jpg

Ellentmondásos gondolatok kavarognak bennem a különben számomra teljesen ismeretlen Fehér Béla író könyvének sorozatos adaptációja kapcsán. Mert egyrészről a Kossuthkifli alapkoncepciója (amiről amúgy már május óta lehetett tudni, de a castingok csak most értek véget) elég jól hangzik: a történet kalandregény-szerű és az 1848-49-es szabadságharc idején játszódik, némi kémtörténettel és az események középpontjában álló címszereplő édességgel nyakonöntve. Továbbá: a készítő és főszereplő maga Rudolf Péter lesz, illetve szerepelni fog még benne Nagy-Kálózy Eszter, Kálloy-Molnár Péter és Reviczky Gábor is. A téma tehát rendhagyó és érdekes, a színészek névsora pedig illusztris.

Eddig a jó hírek. Az anyag ugyanis az m1-re készül – és mondja meg nekem bárki, hogy (bármilyen politikai felhangtól függetlenül!) ez manapság nem rossz hír-e? Mert szerintem az. Csak mondom. Mert szerintem a királyi új sorozatos projectjei vállalhatatlanok, és még a legelviselhetőbb Hacktion vagy Átok is elviselhetetlen. Másrészt – ebből is következően – a magyar sorozatokkal kapcsolatban az ember mindig bizalmatlan. De ez mondjuk nálam nagyon régre –még igencsak a gyerekkor éveire – datálódik, nagyjából a Szomszédok és a Kisváros determinálta érára, amikor a megbízató 1990 előtti színvonalat felváltotta a rendszerváltás utáni sorozatos bénázások sorozata…

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr785392453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása