Sorozathírek 06. 28.

 2013.06.28. 14:13

06.28._Orange is the New Black.jpg

A Netflix megint érdekeset lépett – még ki sem rakta a netre az első évadot, máris berendelte a másodikat. A sorozat, amelyről beszélünk az eddig is elsőrangú anyagokat (House of Cards, Hemlock Grove, az Arrested Development 4. szezonja) szállító csatorna legújabb projectje, az Orange is the New Black. A női börtönben játszódó, amúgy majd csak július 11-én startoló drámaszéria ötlete engem marhára nem hozott lázba (ezért nem is írtam róla eddig). Sőt, ahogy elnézem, mások sincsenek annyira oda érte így látatlanban (Jason Biggs lesz az egyik főszereplő bajszos börtönőr, ami szerintem már önmagában tragikomikusan hangzik), így aztán meglepő az adó kincstári optimizmusa – nade, az eddigi cuccaik magas minőségét szemlélve még simán kiderülhet, hogy nagyon is indokolt. (Főleg, mert a Weeds kreátorának projectjéről beszélünk mostan…)

06.28._Youngers.jpg

Voltak, akik már látatlanban is a „black Skins-ként aposztrofálták, pedig a Youngers comedy, mégpedig a hírek szerint a komolyabban vehető, szellemesebb fajtából. Fekete (azaz afroamerikai!) komédia egyébként, ráadásul középpontjában a zene áll, hiszen főszereplői a félig-meddig az underground (már ha van még fikarcnyi értelme ilyesmiről beszélni manaspság!) rapzene világában befutni igyekvő fiatalok. Hogy mennyire jó az amúgy idén tavasszal startolt anyag, arról nem adhatok számot, de az e4-on fut (ezért is a fenti Skins-hez hasonlítgatás), és ebből következően tán nem is lehet olyan rossz – főleg, mert a csatorna most be is rendelte a második szezonját. Ja, apropó, e4, meg Skins: ne feledjétek, hogy a hetedik évad az Effy-ről szóló Fire c. duplaepizóddal július 1-jén startol! (Ezt nem lehet elégszer elmondani!)

06.28._Honorable Woman.jpg

The Honorable Woman. Ez lesz a címe a BBC és a Sundance Channel (ez zene füleimnek!) új közös projectjének, amelynek Maggie Gyllenhaal lesz a főszereplője. Egy az apai bizniszt átvevő hölgyet fog alakítani benne. De nem valami átlagos vállalkozásra kell itt és most gondolni: a fater ugyanis cinoista fegyverkeskedő volt… - A műfaj thriller lesz, színtere a nemzetközi politika szövevényes világa, epizódjainak száma 8 (minthogy „csupán” minisorozatról beszélünk), a berendelés tény, a forgatásról és sugárzásról pedig még nincsenek infók – de amint lesz valami, megírom. MG egyébként különösen nagy kedvencem, így örömöm felettébb nagy…   

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr65382118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása