sorozathírek 05.29.

 2013.05.30. 12:14

hann1.jpg

11. évadát zárta a legendás manchesteri hipernaturalista prosztó-sorozat, a Shameless. Idehaza talán nem mond sokat ez a cím, de odakint, a UK-ben az egyik legnépszerűbb kábeles komédiát és drámát vegyítő szériának számít. Az e4-on futó anyag hősei legjobb indulattal is „csavargóknak” nevezhetők (ami már eleve szokatlan főtéma egy sorozatnak). Az anyag jelentősége abban sokszorozódik, hogy írói gárdája teremtette meg a 2000-es éves második felében azt az e4-os dramedy-stílust, amelyet a leszbikus tematikájú Sugar & Rush, a Skins (generációnk legfontosabb „tinisorozata”), illetve a Misfits (a fiatalos és liberális angol társadalomkritikába ágyazott furcsa mutánssztori) készítése során fejlesztettek tökélyre. A S & R nem tett rám maradandó hatást, bár érdekes volt és végignéztem egyszer. A Skins viszont igazi őrületet idézett elő, ami úgy 2008 magasságában tetőzött – és amúgy az ötödik évad közepe táján hagytam félbe, mert már nagyon nem hozta igazán a régi fílinget. A Misfitset pedig a második szezon végéig lestem és akkor még zseniálisnak is találtam – viszont, miután kiírták a kedvenc karakteremet, Nathan-t, úgy döntöttem, nem nézem tovább, mert nélküle már nem ér fabatkát sem (ő volt az egész cucc lelke). Ja, és majd elfelejtem: az e4-on startolt tavaly ősszel egy sorozat, amiről már régóta akarok írni, de mindig közbejön valami. Ez az Utopia, az egyik legdurvább politikai összeesküvéses anyag, amit valaha láttam. Tényleg brutális. A Shameless is az egyébként – amely vaskos angol humorral és életszagú lakótelepi életérzéssel dolgozik (felejtsetek el mindent, amit a Szomszédok alapján erről gondoltatok), s, egyébkén,t egy amerikai feldolgozást is megihletett – a Willam H. Macy-s Shameless US már a harmadik évadán is túljutott idén, és egyenlőre elég népszerű az is. 

hann2.jpgA Vampire Diaries 5. szezonja a kiírtak helyett sok új főiskolás karaktert is beemel majd a történetbe – és persze jönnek majd az új kavarások is, gondolom, velük együtt. Azért imádkozom, hogy ez ne színvonalromlást jelentsen, mert akkor tényleg kasza lesz a vége (mármint nálam – a CW-s rajongók tutira életben tartják majd az anyagot). Csodálom a türelmemet, egyébként – talán leginkább Nina Dobrev miatt tartottam ki. Nem annyira jó színésznő (bár aranyosan grimaszol), de kell egy széria mindig, amit az eyecandy miatt néz az ember, és, hát, ebben nem csak ő volt felettébb kedvemre való fehérszemély, de Candice Accola is. Viszont, ha nem lesz tér vissza a régi színvonal, akkor nincs az az eyecandy-mennyiség, ami miatt én folytassam a TVD-t. (Egyébként erről a régi képről most beugrott, az első évadokban mennyivel több eyecandy volt a sorozatban – közülük Vicki-t sajnos már az 1; Jenna-t már a 2. évad végén kiírták). Shameless…

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr955332883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása