a nap híre: fox-os újoncok

 2013.05.14. 21:39

A FOX is bejelentette, hogy, nagyrészt, mit újított be magának, és persze nekünk, a következő időszakra. Elárulhatom: az összkép jobb, mint az NBC esetében, így a 14 újonc közül ma többet (a két-harmadukat!) fogok bemutatni, mint tegnap tettem azt az országos adó bejelentéseinek esetében (fokozatosan haladva az egyre érdekesebbnek ígérkező anyagok felé). 

kep3_1.jpg

Blake Crouch „Pines” című regénye alapján készül a Wayward Pines, amit elvileg egy rövidebb, de erős projectnek szánnak. A rejtélyes, kisvárosi, titkosügynökös tétel (mintha minden második film is erről szólna, nem? - és ez a plakát is olyan átlagos szokvány érzéseket kelt bennem, ha már itt tartunk) megint csak lehet a világ legrosszabb és legjobb sorozata is. Kétesélyes a dolog, de egy próbát talán nekem is megér majd – feltéve, ha szépeket írnak róla. 

kep4_1.jpg

A kétesély vélelme ismét fennáll. Mert lehet, teszem azt nagy királyság is a Family Guy egyik executive producerének új projectje, a Murder Police, de lehet valami Bob’s Burgers színvonalú melléfogás is. A sztori ugyanis első hallásra ismét szokványos. Rendőrőrs. Ennyit mondok, és máris minden világos.

kep5_1.jpg

Az Almost Human is Kétesély - de kicsit kevésbé mint az eddigiek. Ugyanis sci-fi széria, 2048-ban játszódik, és egy olyan „rendőrőrsről” (igen, megint rendőrőrs) fog szólni, ahol a nyomozók munkatársai emberi kinézetű androidok. A főhős, akit Karl Urban játszik majd, nem igen kedveli az őket, de jól együtt tud működni velük. Átívelő szálat is ígérnek, úgyhogy nem fog – nyilván – a heti egyszeri nyomozásokba fúlni a történet. 

kep6_1.jpg

A misztikus sorozatok közül eddig a Sleepy Hollow koncepciója tetszik leginkább. Pedig parafrázis (Washington Irwing: Fej nélküli lovas), sőt, ha úgy veszem, remake is (Tim Burton: Az álmosvölgy legendája; 1999). Na, de hogy kicsit pontosítsunk, és kiderüljön, hogy mégsem annyira remake az a remake: a sztori alapja az lesz, hogy a filmben anno még Johnny Depp által alakított Ichabod Craine nyomozó feltámad és 150 évvel halála után visszatér, hogy megmentse a világot az apokalipszis lovasaitól, akik közül az egyik – természetesen – az SH-ből már nagyon jól ismert fejnélküli. Nagyon sok szufla van – szerintem – ebben a cuccban, a kérdés csak az, hogy a kreátorok elég tökösek lesznek-e egy ütős megvalósításhoz? Ősszel kiderül… 

kep7_1.jpg

Hahahaha! – Ez a kép már adja a fílinget. Pont azért, mert olyan egyszerű és keresetlen. A Surviving Jack koncepciója nagyon jól hangzik és meglehetősen három dimenziósnak, alias életszagúnak. A széria már eleve a 90-es években játszódik (óriási plusz), ráadásul apa-fia történet, ahol a fater szókimondó nőgyógyász, a gyerek meg egyáltalán nem szókimondó, égimeszelő kamasz. Ebből igazán kisülhet valami nagyon jó is! (Mondjuk egy That’s the 90’s show – hogy a sorozat „időszakának” egyik legnépszerűbb sitcomjára utaljak.)

kep8_1.jpg

Aranyos alapkoncepciójú kapcsolatos sitcomnak tűnik az Us & Them, ahol egy new yorki író és egy vidéki lány (Alexis Bledel!) jönnek össze, hat hónapos internetes flört után. De, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, a barátaikat is viszik erre a bizonyos „első randira”, ami persze óriási humor-potenciált tartogat. A kreátor David Rosen lesz – aki a sajnálatosan és nem kevés méregre okot adó módon elkaszált, hihetetlenül vidám és fiatalos (ebben a tekintetben pedig nagyon sajátos és naprakész humorú) MTV-s (jól hallottátok, néha az MTV-n is futnak jó sorozatok – na jó, időnként én is megnézem a My Life as Liz-t, meg az RJ Berger-t, most mit tagadjam) I Just Want My Pants Back-et is jegyzi. Ez pedig a lehető legjobb ajánlólevél, amit csak el tudok képzelni. 

kep9_1.jpg

Brooklyn Nine-Nine. OK. Ez is rendőrörs. De könyörgöm! 1. Sitcom. 2. a Parks and Recreation (szerintem az egyetlen 10/10-es sitcom mostanában – de láthattátok, az utóbbi egy hónapban nem sok ilyesféle szériát néztem, erre is rá kell majd erősítenem) készítőitől (kb. ez érkezik majd a távozó The Office helyére) 3. elsősorban munkahelyi komédia lesz (akár a PaR), és nem a nyomozós szisztémára mennek majd rá. Szóval: ezt iszonyatosan rondán el köll szúrni ahhoz, hogy engem ne érdekeljen. Várós!

kep10_1.jpg

És a nap igazi híre. (Dobpergés, fanfárok!): igen, lesz 24-folytatás (bár nem 13, csupán 12 részes), és a 24: Live Another Day címet fogja viselni. A valós idejű történések továbbra is valós idejűek lesznek, de lesznek benne időugrások (bár én még így sem tudom elképzelni, hogy lehet ezt a real time-koncepciót fele annyi résszel összeegyeztetni). Az egyetlen rossz hír az, hogy még egy évet kell várnunk rá, mert legelőbb 2014. májusában érkezik. Persze, hogy rossz ez a hír, hiszen jómagam is annyira várom már, hogy az tán nem is kifejezés…

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr45300644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása