Na, Ne!

07. 09._Utopia_01.jpg

Én tényleg nem vagyok minden amerikai remakik esküdt ellensége – hiszen akad azért pár nem usankás anyag, aminek direkt jót tett az amerikanizáció. Ilyen pl. a Kör a maga gyönyörű képeivel és egyedülálló atmoszférájával (ami kenterbe veri a zs-kategóriás fényképezésű japán Ringu-t) vagy a The Office – mert Michael Scott és Dwight sokkal nagyobb királyok, mint az angol David Brent és Garreth.

De Utopia US????

OK, az HBO vette meg a jogokat, tehát még valami jó is kisülhetne a dologból. De David Fincher producerré avanzsálása és egyáltalán, semmi nem menthet előttem egy ilyen ötletet. Hogy miért mondom ezt, s hogy miért vagyok a szokottnál is szkeptikusabb?

Nos, talán mert az eredeti, az angol e4-on az év elején vetített Utopia úgy 100%, ahogy van – és egyszerűen képtelenség, hogy ezt az angol kuriózumot át lehessen plántálni más talajba. Az eredeti sorozat ugyanis politikai összeesküvésektől, vírustámadásoktól, őrült és beteg karakterektől hemzsegő zseniális thriller-vízió, ahol minden rejtély a kulcsa egy furcsa képregény – nos szerintem már az alapsztorit is képtelenség markáns szerzői vízió nélkül újra feldolgozni (de szerintem még azzal sem!).

07. 09._Utopia_02.jpg

Mellesleg, jó néhány példa mutatja, hogy az amerikaiaknak mostanában semmi keresnivalójuk az angol sorozatok jogainak környékén, mert amit kihoznak belőlük, az mindig nagyon gyengusz, klisés és érdektelen…

És, mondjuk egy Skins US után tudni sem akarom, mit művelnének ezzel a tökéletes remekművel – igen, az HBO-nál is!

Azt még az Utopia legelvetemültebb vallatási jelenetei sem adhatják vissza (és higgyétek el: egy sorozatnál, ahol gyerekeket vallatnak, nem létezik elvetemültebb)…

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr95397887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása