1_35.png

Jópár pilot- és sorozatberendelésről érkezett a napokban hír, amelyek számot tarthatnak az osztatlan figyelmetekre. Ha az engem legkevésbé érdeklő anyaggal kell kezdenem, a választásom egy az HBO-ra egyelőre még cím nélkül berendelt komédiára esik, amely két harmincas atlantai újságíró csetlését és botlását mutatja majd be. A jó hír, hogy a főszereplők és az írók egyazon, a széria témájában egyébként igencsak járatos személyeket jelentik (láttunk már ilyet, és többnyire nem jött ki rosszul a lépés az ilyen sorozatoknál – ld. Flight of the Choncords, ha már a hábéónál tartunk). A rossz viszont az, hogy Diablo Riddle és Bashir Salahuddin számomra teljesen ismeretlen személyek, így csak annyit mondhatok: majd meglátjuk aztat még. Addig is, egy bíztató infó: a producer az a Lorne Michaels lesz, aki sok egyéb reality-s és tv show-s projectje mellett a kiváló és méltatlanul alulértékelt Portlandiát is jegyzi.

1_36.png1_36.png

Az In and Out of the Kitchen a BBC2-re forog majd a ködös Albionban, és azért várom még inkább, mint az említett projectet, mert hatványozottabban szerzői produkció – az első részeket ugyanaz rendezi, mint aki írja és főszerepli is, ráadásul ismerem is az illetőt, Miles Jupp-ot. Valószínűleg jó sokakkal ellentétben, hiszen idehaza nem vetített szériákban sziporkázott eleddig. Ilyen volt a Rev című sitcom is, ahol kukacos és pedáns harmincas családapa, továbbá jómód, templomjáró hívő katolikus, illetve a Tom Hollander játszotta főpapi főkarakter (ez olyan, mint egy nagyon rossz magyar filmcím) egyik legfőbb támogatója. Ez az oka, hogy most e leginkább one man show-nak tűnő project one man-jeként is érdekelni fog, amit művel – főleg, hogy a téma is elég érdekes. Meleg karaktert játszik ugyanis, aki egyben éttermi szakíró is. Tipikus angol sorozattéma. 

1_37.png

Ray Winstone-t viszont az első anyag szinte ismeretlen szerzőpárosával és a csupán szűk körben számon tartott Jupp-al ellentétben ismerjük – csak nem biztos, hogy tudunk rüla. Rengeteg filmben játszott mellékszerepeket ugyanis, s néha csak a hangjával volt jelen – mégis megbízható karakterszínész, és ezért talán már meg is ragadhatta a figyelmünket egy-egy pillanatra, csak lusták voltunk rákeresni a nevére. Ray-nek mostanában kezd felívelni a csillaga és egyre fontosabb anyagokban kap egyre fontosabb szerepeket. Most például egy 18. századi ír csempészbanda vezetőjét alakítja majd a Sky1 Moonfleet című projectjében, amely John Meade Falkner (nem az a Falkner – az amúgy is Faulkner!) a századelőn írt regényéből. (Egyébként a forgatás hamarosan megkezdődik Dublinban és a bemutatóra még az idén sor kerül majd!) A téma, a korszak, a helyszín és a főkarakter így együtt – ez remekül hangzik. Ezért én az itt emlegetett három project közül elöljáróban ezt taksálom a legtöbbre. Aztán majd meglátjuk, igazam lesz-e?

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr115369611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása