je6.jpg

Ez vagy nagyon rossz lesz (de remélhetőleg akkor sem gagyi, hanem méltánylandó és kultikus bukás), vagy egy kifejezetten jól sikerült cucc – de a Starz-nak tudnia kell, hogy mit csinál, mert berendelte az Outlander pilotját. Az adaptálandó Diana Gabaldon-könyvciklust amúgy nem ismerem, bár jelentek meg belőle magyarul is kötetek – de maga az ötlet az, ami felkeltette az érdeklődésemet… – Egy II. világháborús ápolónő, egyszer csak visszakerül 1743-ba, a skót felföldre, és a jakobita háború kellős közepébe. (Nem értem, miért nem a britek csinálnak ebből sorozatot – hiszen az írónő is brit, és a történetnek is könnyen lehet efféle zamatot adni – de hátha az amik sem tolják majd el.)

Az egyetlen dolog, ami aggodalomra ad okot a könyvekkel kapcsolatban, hogy emlegetésükkor a „historical” és a „science fiction” jelzőket megelőzi a „romantic”. Ez, mondjuk aggodalomra adhatna azért okot – de a készítő neve sok kétséget eloszlat: Ronald D. Moore író és producer ugyanis a klasszikus Star Trek-szériákban és a Battlestar Galactica gárdájának egyik legtevékenyebb tagjaként is bizonyított. Tehát: a lehető legjobb ajánlólevéllel rendelkezik, hogy ne cseppfolyósítsa szirupossá az anyagot, sőt, tán még valami igényeset is összehozzon. Ezért aztán: benne lészen minden bizodalmunk! 

- Szöllő - 

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr355340811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása