offfice_4.jpgA kilenc évadra sikeredett sorozat félidejéhez közeledek. A Dunder Mifflin scrantoni "poén gyára" egy szusszantásnyi időt sem hagy. Mi történt a negyedik évadban? 

Pam (Jenna Fischer) és Jim Halpert (John Krasinski) végre összeszűrték a levet. Ő náluk fel sem merült "a párok a sorozatokban" felállás rákfenéje: hogy unalmassá válhatnak. Pam/J.F. megmarad Jim/J.K. néha infantilis humora leglelkesebb "közönségének" és szárnysegédjének. Sőt Pam-nek/J.F. is láthatóan nagyobb önbizalma lesz: a sitcom szerintem "legcsípősebb nyelvű" szereplője most már nem fogja vissza (már nem az a Michael Scott/Steve Carell elbocsájtós poénján vérig sértődő lány). Ő náluk a mikor lépjünk a következő szintre a nagy kérdés SPOILER ALERT bár Jimnek/J.K. már van egy kielégítő válasza rá (öhm... drágaszágom). 

theoffice3.jpgMichael/S.C. számára azonban pechesen indul az évad miután Meredith/Kate Flannery a motorháztetőjén végzi törött csípőcsonttal (Fun run). Hamarosan világossá válik: Michael/S.C. balesetet okozó figyelmetlensége mögött több van. A kapcsolata hullámvölgybe került a világ legnagyszerűbb nőjével... (öhm ezt már maga Michael/S.C. sem hiszi el) Jennel/Melora Hardin. Amikor a nő elveszíti a munkáját az előző évad végén akkor úgy dönt, hogy kitartott is lehet, én pillanatnyi elmezavarnak tudtam be a karrierista nőtől. DE Jen/M.H. a kis kusztümöt TÉNYLEG felakasztotta a fogasra és Michael/S.C. itta meg ennek a levét. A sorozat negyedik évadja több komolyabb hangvételű részében is visszatér erre a témára: Michael/S.C. nem elég, hogy búcsút inthet James Bondi sármját :) adó kocsijának a "racionalizálás" nevében (Jen/M.H. kap egy porschét), de telefonos értékesítőként másodállást is kellett vállalnia, hogy el tudja tartani kettőjüket (Money). Amikor Jen/M.H. a Dunder Mifflinnel való bírósági egyezkedése során Michaelt/S.C. a farkasok elé veti (The deposition), akkor már fedezékbe vonulunk...

the-office-dinner-party.jpgA párkapcsolati "terápiájuk" csúcspontja a Dinner partyJim/J.K. nem hiába próbál kibúvót találni a négyes, majd Angela M./Angela Kinsey és Andy Bernard/Ed Helms kapcsolatának hivatalossá válása után hatossá bővülő randi alól. Bármely kamaradráma megirigyelhetné, ahogy a rész a képmutatás folyamatosan levetkőzve igazi adok-kapokká megy át Michael/S.C. és Jen/M.H. között (végszóra a rendőrök is befutnak).

chairmodel1.jpgMichael/S.C. láthatóan nem sokáig gyászolja kapcsolatát: az évad második felében egy széket bemutató modellen felelkesülve beleveti magát a szinglik életébe. A scrantoni iroda közös ügyévé teszi párkeresését (Chair Model): azonban a vak randi rosszul sül el. Így úgy dönt, hogy az ugyan csak szerelmi bánattól szenvedő Dwighttal/Rainn Wilson (miután egy mélyhűtő segítségével Angela/A.K. egyik macskáját átjuttatja a túlvilágra véget ér kettejük románca) meglátogatják New York-ban Ryant/B.J.N.. Belevetik magukat a "Nagy Alma" éjszakai életébe. Ahogy szokott lenni a szerelem a legváratlanabb pillanatban, az évadzáróban tűnik fel Holly Fax/Amy Ryan személyében. Holly F./A.R. kapcsolata Michaellel/S.C. nekem kicsit olyan, mint amilyen Stella (Sarah Chalke) és Ted Mosby  (Josh Radnor) románca volt az Így jártam anyátokkal 3. évadja környékén.

dundermifflininfinity.jpgCsak annyit mondok...Dunder Mifflin Infinity. Az új, 2.0.-ás Ryan Howard/B.J.Novak számomra kétségtelenül a negyedik évad "legbetegebb" karaktere volt. Komoly ego növekedésen esett át a kinevezése következtében, értsd legnagyobb s*bbfej lett a Dunder Mifflin történelmében. Becsvágyához mérten egy vállalat "megváltó" ötlettel: a 2.0.-ás weblap beüzemelésével áll elő. Bár Michael/S.C. alaptalanul pártfogoltjának tartja Ryant/B.J.N. de nem tűri, hogy fiatal kollégája felrúgja az iroda bevett értékesítési módszereit. Az évad több részében is Michael/S.C. céges vezetéssel szemben pontosan megfogalmazott kritikával él: legyen szó akár a Dunder Mifflin Infinitiyvel való első találkozáskori konfrontációról (D.M.I.), a korábbi ügyfelek visszahódítására tett (ajándék csomaggal körített) kísérletről (Branch Wars), vagy épp arról, amikor Michael/S.C. neki vég a SAJÁT túlélő, csapatépítő táborozásának (Survivor man). 

Összességében bár lehet, hogy a korábbi évadokhoz képest kevesebb a 20 percre jutó poénok száma, még se hiszem, hogy bárkinek csalódást fog okozni a 4 season...

 5/4

(HGD)

Címkék: sorozatok vígjáték the office

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr907001251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása