Sorozathírek 06. 16.

 2013.06.16. 21:52

mc.png

Mi a fene! Nekem eddig a Magic City marhára kimaradt! Miami, gengszterek, 50-es évek vége? (És ezekből ráadásul stimmel a saját különbejáratú sorozattervem, mert, hogy ilyen is van, helyszíne és témája – csak az idő a 80-as évek eleje és a cím az egy Kim Wilde számtól kölcsönzött Action city.) + Jeffrey Dean Morgan zseniális fizimiskája. Ez nekem való! Nem tudom, eddig hogy siklottam el e széria fölött, de tény, hogy nem akarom még egyszer elkövetni ezt a hibát, ezért hamarosan belekezdek. Főleg, mert tegnap startolt a második évad a Starz-on, és nem ártana kicsit jobban képben lenni ezzel, az úgy látom, kicsit, nem csak nálunk és általam, alulértékelt anyaggal.

1.png

A The Vikings fináléja óta (aminek a 2. évada egyébként némi időugrással fog startolni – nem csoda, hiszen Ragnar Lotbrok története kb. 60 évet fog át!) rettenetesen hiányoznak az igazi vérgőzös történelmi korszakokról szóló sorozatok. A rózsák háborúja elvileg eléggé alkalmas téma lenne e hiány pótlására, de a White Queen mégiscsak részben fogja erről az oldaláról fogja megragadni a korszakot, amelynek egyik jellegzetes karaktere volt VI. Edward király felesége, Elizabeth Woodville, vagyis, más néven, a Fehér királynő (tetszettek ugye olvasni Shakespeare III. Richárdját, mert onnan lehet pl. ismerős). Róla készített most szériát a BBC One (ma este érkezik), ami egyrészt történészként és az angol sorozatok nagy rajongójaként (plusz Rebecca Fergusson, a címszereplőnk is meglehetősen eyecandy) nagyon is érdekel és vonz, és lesz benne némi vérgőz is bőven, az biztos – másrészről viszont, izé, kicsit romantikus is lesz. Szóval, majd meglátjuk… (Viszont erről most megint eszembe jutott, hogy milyen cool sorozatot lehetne csinálni például Jókai Mór Lőcsei fehér asszonyából. Szerintem amúgy mi magyarok szégyellhetnénk magunkat, mert egy csomó jó témánk van, csak hozzájuk kéne végre nyúlnunk…)

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr165364349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása