Sorozathírek 06. 07.

 2013.06.07. 21:09

1_1.jpg

American Horror Story – imádom. Az eseménydús első és a beteg második szezon után még idén érkezik az FX-re a harmadik is. Éppen ideje volt tehát, hogy ezt a remek – nem is elsősorban horror, inkább talán thriller-műfajú – antológia-sorozatot (minden évad máshol és máskor játszódik) itthon is elkezdjék vetíteni. A Viasat 6 remek premiereket időzített az elmúlt hétre: május 30-án startolt a Texas Királyai 7. szezonja, 2-án érkezett a Dexter 6. évada – aminek egyébként már igencsak ideje volt! –, majd tegnap Égszakadás címmel a Falling Skies is (ja és kedden a Grimm, de azt most hagyjuk). Minden tiszteletem a csatornáé – főleg, mert ilyen ügyesen időzítettek ennyi remek premiert ilyen rövid időszakra, meg persze azért is, mert Bryan Murphy remek anyaga mindig megérdemli az ünneplést. Jessica Lange, Dylan McDermott, Evan Peters, Zachary Quinto, Lily Rabe - ők egyébként a második évadban is felbukkannak majd, teljesen más szerepkörben – Taissa Farmiga, Kate Mara és az emberevő csecsemő a pincében. Micsoda névsor, micsoda alakítások! Aki kihagyja, bánhatja… 

2_1.jpg

A Burn Notice-nak (ki az isten találta ki azt a magyar címet, hogy asszonggya Minden lében négy kanál?) utolsó, immár 7. fejezete nyílt meg tegnap este az USA-n (jóféle sorozat, de elakadtam a harmadik évad környékén). Szintén az USA-n startolt a Graceland első szezonja. A Kegyelemföldéről jót is, rosszat is lehetett hallani – de ahogy elnézem, nem fogja megváltani az akciószériák világát.

 3_1.jpg

Nurse Jackie hatodszor. Lelőhetetlen a Showtime egyik legfurcsább sorozata a szókimondó nővérről, akinél csak a környezete szókimondóbb. Én anno egy-két részt láttam belőle, de az alapján el nem tudom képzelni, mivel tölthették ki az eddigi öt szezont úgy, hogy még mindig ennyire érdekelje a jónépet – mindenesetre tény: aki már egyáltalán belenézett, többnyire inkább dicsérni szokta, mint szidni. Ezért tekinthető szinte papírformának a hír: a csatorna rábólintott a legújabb, 6. szezon berendelésére is.

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr155350340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása