Sorozathírek 07. 15.

 2013.07.15. 14:02

(Ne is álmodjatok, hogy a szerdától vasárnapig tartó Comic Con-ról szervezetten és pontosan fogok hírt adni – ez még nálam kétszázszor nagyobb portáloknak is nagy fejfájást okozna. Mindamellett, holnaptól beiktatok egy CC-s hírblokkot is, ahol mindig érkezik majd valami érdekesség. Remélhetőleg.)

07. 15._Newsroom.jpg

A The Newsroom 2. évada tegnap startolt a kinti HBO-n – a honi HBO GO-n pedig, ahol ugyebár Híradósok címen fut az anyag, tökéletesen gratis megnézhető e hónap 15-étől az évadkezdő epizód. Aaron Sorkin munkájába, mint azt korábban már írtam volt, vonakodtam belekezdeni és most sem érzek elképesztően sok késztetést rá – dacára annak, hogy, odakünn legalábbis, meglehetősen népszerű cuccról van szó. Tán a showrunner sematikus világnézete riasztott el tőle (amitől majd leszakadt a tv-álvány a West Wing nézése közben) – pedig lehet, hogy később még bánni fogom a Jeff Daniels főszereplésével futó cucc skip-elését. Na, sebaj, egy évad 10 epizód – ezért szükség esetén relatíve gyorsan pótolható a restancia.

07. 15._Fortune.jpg

Néz valaki bármit, ami a Bravo tv-n fut? Ugye, hogy ugye? Senki semmit. Na, erről van szó! Charles Dickens Bleak House-ának már amúgy is van egy remek Ottlik Géza fordítása (a Jarndyce-örökösök) és készült belőle egy fantasztikusan feszes, szép, mívesen összerakott oldschool BBC-s feldolgozás (még 2005-ben – idehaza Pusztaház örökösei címen futott, és abban bukkant fel először a ma már világhírű Carey Mulligan). Akkor most meg mi a francnak kell modernizálni és áthelyezni a sztorit New York-ba? Belegondolni is rossz, hogy azt a szép, nemes erkölcsű könyvet milyen csúnyán lezüllesztik majd kb. a Gossip Girl utolsó évadainak borzalmas szintjére. Mert a csatornát ismerve a Fortune kb. ilyen anyag lesz – már, ha hosszútávra is berendelik. Egyelőre ugyanis csak a pilotszkript ügyében döntöttek – amelyet mondjuk Theresa Rebeck ír majd, aki amúgy írt részeket a Harmadik műszaknak, a Smash-nek és, mifene (az egyik kedvenc gyerekkori sorozatom volt, bár szerintem már senki nem emlékszik rá), a Brooklyn Bridge-nek is. De ettől még nem hiszem, hogy ő fogja megmenteni a dolgot.

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr435405644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása