hannibal-poster.jpg

Ajánló: na pont az ilyen folytatásra szokás mondani, hogy a sorozat nagyon jól elkapta a cselekmény fonalát. Miután Will Graham a pilotban szitává lőtte a sorozatgyilkost: most pedig meg kell küzdenie a nem hagyományos értelemben (mivel nem a férfi lelövése, hanem a fejében ezzel kapcsolatosan megfogalmazott gondolatok zavarják) lelkiismeret furdalásával (ami kedvenc kannibál "Doktorunknak" lehetőséget teremt, hogy jól összekavarja a őt). Willre váró megpróbáltatás még a halott sorozatgyilkos kómában lévő lánya, Abigail Hobbs (Kacey Rohl) felébredésével együtt azonban várat magára, ami egy erős cliffhangerre sikerült a két rész között (a kérdésfeltevés is nagy érdeklődésre tarthat számot: vajon Abigail segített az apjának? a pszichopataság örökletes?). Rá kellett döbbennem arra is, hogy az első rész sorozatgyilkosa nem egy mellékvágány volt, és úgy néz ki a készítők ragaszkodnak hozzá, hogy véletlenül se különálló eseteket után futkossanak Willék, ami azt az érzést kelti, mintha Will lenne Alice és Lecter, pedig a Kalapos nyúl, aki egyre beljebb csalja őt a borzalmak mese országába. A "borzalmak" szó azért is helyt álló, mert itt nem a Showtimes Dexter lepattant, sőt néha "megélhetési" sorozatgyilkosaival (mint az a házaspár, akik a menekülteket fullasztotta vízbe) találkozunk, hanem mind meggyőződéses "óramű" (erre a "Gombásznál" nem is lehetne jobb példa).

h3jpg_nhhswre.jpg

Készüljünk fel, hogy Will pedig, miután az újonnan feltűnő idegesítő firkász (Lara Jean Chorostecki játszotta Freddie Lounds) lehoz róla egy egész oldalas cikket mágnesként fogja vonzani őket. Amúgy Lounds egy igazi lelkiismeret nélküli szarkeverő, akiről azonban hamarosan kiderül, hogy bármennyire is idegesítő egyenlőre nem fogja Lecter tányérán végezni, mert a "Doktor" kis játékainak nagyszerű eszközéül bizonyul. Az évad harmadik része arról is szól, ahogy rövid időre Will háttérbe szorul, hogy Abigail vegye át a lány szerepét csodaországba: Lecter pedig elhitesse vele, hogy valóban ott vannak benne a sorozatgyilkos gének (szőkésre kényszerítve őt). Őszintén most már azon sem lepődnék meg, ha a sorozat egy későbbi részében apja helyébe lépne.

hannibalPotage07.jpg

Írta: Holp Gábor Dávid

osztályzás: 5/5 (mindkettő)

Címkék: horror sorozatok hannibalS01

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr495238579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása