The walking dead- 2. évad (2011)

 2014.11.15. 16:01

large_The_Walking_Dead_Besthdwallpaper_Com__86274.jpg

Az első évad végére a bázis megtalálásával, ahol a frontot egyedül tartó Dr. Edwin Jennerje (Noah Emmerich) a Sam Bell alakította Astronautra emlékeztet a Holdból; majd dicstelen elpusztulásával megdől a kormányzat segítségébe vetett hit (egyenlőre a zombi-kór ellenszere beláthatatlan távolságba kerül). Egyedül maradnak. SPOILER HARAPÁS Rick Grimes (Andrew Lincoln) bandája újból útnak indul. Azonban egy tömegkaramból adódóan útelzárásba ütköznek. Sophia P. (Madison Lintz) eltűnése, Carl G. (Chandler Riggs) meglövése mind, mind kikövezik az utat Hersel G. (Scott Williams) farmjához. Ami valószerűtlen módon dacol az őt körülvevő valósággal (de pont emiatt van ott a félsz bennem, hogy minden pillanatban véget érhet a rövid nyugalmuk). 

twds4.jpgNem lesz kevesebb a zombi, sőt a jelenetek is sokkal véresebbek. De a kerítésen kívül rekednek a kóborlók. A farm rövid nyugalma lehetőséget ad a széthúzásra. Hersel G. családjával való találkozáskor (majd a későbbiekben bármikor újabb túlélők felbukkanása során) felmerül a csapat megbomlásának a lehetősége, és bizonyítaniuk kell a közösség öszetartását. Shane Walsh (John Brenthal) és az ő bűvkörébe került Andrea (Lauire Holden), amolyan zombi ölő rambóvá válnak. Azonban ez a szerep teljesen elvadítja Shane W.-t a csapattól. A második évadtól válik tapinthatóvá, hogy a túlélőknek nem csak a zombikat kell túlélni, hanem a józan eszüknél is kell maradniuk. Rick G. is válasz út elé kerül, hogy engedjen-e Shane W. nyomásának és miután kiderül Lori G. (Sarah Wayne Callies) terhessége a felerősödő biztonság vágyának, vagy pedig valódi vezetőjévé váljék a csapatának, újra összefogja a csapatot. A fogoly kálváriája, illetve az egyes szereplők hozzá való viszonyulása lesz a kenyértörő. Nem véletlenül a halála után hozza meg Rick G. is a döntést (Rick G. fejlődőképes karakternek bizonyul).

the-walking-dead-season-2-farm-funeral.jpgA sorozat ugyanakkor nagy lépést tesz a misztikusság felé. A pajtában rejtegetett zombik (ami a cselekményt is kicsit felrázza), illetve az évad végére kiderülő igazság: az egész emberi faj a hordozója a vírusnak (a szereplők a halálukat követően átalakulnak) szélesre nyitja a zombi és emberi lét között az átjárót. No hát várom a folytatást...

5/5

(HGD)

Címkék: sorozat horror dráma misztikus 5/5 the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr196898269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása