Sorozathírek 06. 14.

 2013.06.14. 23:33

1_4.jpg

The Bridge. Magyarul: A híd. Úgy tűnik, a skandináv krimik évadja van (ezért is kezdek ma bele az idehaza alulértékelt, viszont igencsak a témába vágó The Killing-be, amelynek ugyebár a 3. évada fut már odakint az AMC-n), úgyhogy az FX is úgy döntött, kiveszi a részét ebből e nájmódi mókából, és legyártatja a maga skandinávos bűnszériáját, a hideg északról a melegebb éghajlatú mexikói határ közelébe helyezve át a cselekményt. A dologról már egy évvel ezelőtt döntöttek, amikor a svédek és dánok már elkészítették a maguk verzióját (Ez utóbbit egyébként nálunk a Viasat is lenyomta), s nemrég az is eldőlt, hogy július 10-én lesz a Ted Levine és Diane Krueger főszereplésével forgó anyag premierje. Minőségi dobásra számítok, s, másrészről, valószínűleg idehaza is többen fognak majd bele a The Killing-nél, az eredeti széria lényegesen nagyobb ismertsége után. Ha nem az FX csinálná, azzal legyintenék rá, hogy biztos, hogy béna kopizás lesz – de mivel bízom az e csatorna prezentálta minőségben, inkább csak annyit mondok: várjuk! 

2_4.jpg

The Newsroom, 2. szezon. Még az elsővel is adós vagyok, de előbb-utóbb tenni fogok egy próbát az Aaron Sorkin kreálta és Jeff Daniels főszerepelte szériával, amely idehaza Híradósok címen került adásba – csakúgy, mint odakint – az HBO-n. Bár, azt hiszem, inkább előbb, mint utóbb kerül sor a tesztelésre. Szóval a július 14-én startoló új etapig nem valószínű, hogy ez meg fog történni, bár talán a nyár végéig még be tudom szorítani valahová. Túl lelkes nem vagyok egyelőre – a The Newsroom vegyes kritikai fogadtatást kapott és a nézettség elvileg nem is indokolta volna annyira, hogy folytassák. Meg aztán nekem már a West Wing, Sorkin régi nagy klasszikusa is kicsit túl didaktikus volt. OK, elismerem bár az érdemeit, de akkor is hangsúlyos volt benne a szájbarágós demokrácia-propaganda. Ott a politikában volt, itt viszont, remélem, nem a sajtó kapcsán lesz ugyanez. Akárhogyan is legyen azonban: ez a plakát remek. 

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr255362091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása