Nos, megint kicsit megcsúsztam, de gyorsan korrigálok is - következzék a Game of Thrones ötödik, azaz legújabb szezonja negyedik és ötödik, illetve hatodik részének a kritikája. Azért jött ki így a lépés, mert így jött ki. Kevés az idő, sok a munka. S az ember nemcsak vlogolással él... Sajnos... :(

Youtube:

Inda:

Címkék: kritika sorozat sorozatok fantasy dráma heti bontás videókritika vblog HBO Game of Thrones

21_het.jpg

Na, ez már egy fokkal eseménydúsabbra sikeredett hét volt. Egy fokkal - azért csodát még mindig képtelen vagyok tenni. Sajnos kevesebb időm van sorozatot nézni, mint eddig bármikor a blog történetében, így nem semmi, hogy mindig kisajtolom magamnak az igen sűrű napokból az egy hétre való három-négy epizódot. Ennek már örülni kell... 

Penny Dreadful s02e02 - Ahajajajajj! Brutális, zseniális, lélegzetelállító! - Nem jutok szavakhoz továbbra sem a Penny Dreadful nyújtotta teljesítmény láttán. Inkább csak ülök és nézek - és nem mesélek, mint Vitray Tamás. Ezt az élményt át kell érezni és át kell élni. Erről kár a minimálisnál többet írni, és kár rajta túl sokat lovagolni. Csak elveszne az élmény varázsa, misztikája, a szénfekete, halványszürke és sápadtkék színekből építkező atmoszféra keltette egyedi érzések páratlan összhatása. 

Mad Men s07e08 - Mikor láttam egy cikket arról, hogy véget ért a Mad Men (a cikkíró szerint nem is akárhogyan), váratlanul észbe kaptam: úristen, én meg teljesen lemaradtam a hetedik (záró)szezon utolsó feléről, ami idén tavasszal érkezett meg. Már április eleje óta futott, hogy egészen pontos legyek. Na nem baj, mondom: ami késik, cefetül nem fog elmúlni. Keep calm és pótlom a hiányosságokat. Egyenlőre csak egy epizóddal jutottam előrébb, de az éppen eléggé remekbeszabott volt ahhoz, hogy ismét eszembe jusson: mégis milyen élet lesz majd az, amelyet Mad Men nélkül kell élnem? 

Orphan Black s03e05 - Na, most mondom azt, hogy az Orphan Black már tényleg pörög. A hét hőse amúgy egyértelműen Helena volt, aki olyan erős szövegeket kapott, hogy csak na! De Cosima a másik, nyilván - aki megint randizik. - Egyszóval volt feszültség és izgalom, plusz potenciál ebben a részben. Ráadásul olyan testvérdráma (megint csak Helena kapcsán), hogy az előtt azért muszáj volt legalábbis egy kicsit biccentenem. Ez igen, ez rendben van! - Ahogy az Orphan Black is halad előre a megfelelő úton. 

Game of Thrones s05e06 - Szemben a Trónok harcával,  ami az egyértelmű mélypontig jutott el. Még mindig nem tértem magamhoz teljesen a rész okozta sokk miatt. A véleményemet amúgy részleteiben itt tudjátok befogadni, egyebekben meg gyorsan be is fejezném, mert még megint felforrna az agyvizem. Az meg senkinek nem volna jó, ha elkezdenék itt tányérokat a falhoz csapdosni. 

Szöllő

Címkék: Sorozatos napló

Na, ezen a héten már hál istennek egy kicsit több dologra jutott időm. Csodát ugyan nem tudtam tenni, s így nem lehetett 36 órás napokat kanyarítani a 24 órásakból. Na, de 6 epizód még mindig lényegesen több a 2-nél. Remélem, kisvártatva sikerül majd felpörögnöm, és valami még látványosabbat produkálnom. Addig is azonban...

20_het.jpg

Címkék: Sorozatos napló

Végre ismét új videó!

Kevés volt az időm az elmúlt két hétben, és talán azért is ültem rajta ennyi ideig - de fő, hogy végre elkészült a korábbi vonatkozó szolgálati közleményünk óta az első munkám. Ahogy ott és akkor ígértem, mostantól inkább az ajánlásokra és a figyelemfelkeltésre fókuszálok, így túlsúlyba fognak kerülni az olyan vlog-bejegyzések, amelyekben sorozatokat vezetek elő, tanácsollak el benneteket tőlük - vagy éppen állítok ringbe egymás ellen, mint ezúttal. 

A formátum még egyértelműen tökéletlen, sokat kell dolgoznom rajta - főleg abban a tekintetben, hogy legyen egy kicsit rövidebb és keményebben álljon bele ebbe a harci szellem dologba.

 

Szóval még kicsit sárga és kicsit savanyú a dolog - de majd kinövi magát.

Legalábbis remélem... :)

Addig is fogadjátok szeretettel 2014/2015 (ősz + tavasz, ugyebár) legjobb Marveles, illetve DC-s országos ujjoncának párharcát:

Tube

Inda

 

Szöllő

Címkék: sorozat abc sorozatok akció dráma szuperhős videókritika vblog DC Marvel FOX Gotham Sorozatok harca Marvels Agent Carter

Sűrű hét - csekélyke idő. Az egyre kevésbé álmosító időjárás dacára több sorozatba aludtam bele ezen a héten, mint már jó régóta. S épp ezért jóval inkább el vagyok lemaradva szinte mindennel, mint amennyire szabadna. Nade majd nyáron... :)

19_het.jpg

Címkék: Sorozatos napló

18_het.jpg

Folytatódott a pótlólagos sorozatdara, bár legfőképpen a hét első felében - aztán már nem maradt túl sok időm a folytatásra. Ehhez képest azonban így is szépen haladtam és egy-két komolyabb pozitív élménnyel is gazdagodtam. 

Címkék: Sorozatos napló

Ismét Game of Thrones a vlogon!

Youtube:

Inda: 

Címkék: kritika sorozat sorozatok fantasy dráma videókritika vblog HBO Game of Thrones rövidvágta

17_het.jpg

A hét, amikor, három hónap vlogolás és nem kis lemaradások után nekifogtam a fontos sorozatok pótlásának. Ezt megelőzően ugyanis szinte csak azokat az anyagokat követtem, amelyekről videók is készültek. Így aztán tetemes lemaradásaim voltak, amelyeket már igencsak illett ledolgozni. Nos, ha mást nem is mondhatok: azért haladtam a dologgal valamicskét... Remélem, nyárra legalább nagyjából képbe kerülök mindennel :D 

Címkék: Sorozatos napló

Nos, a helyzet a következő!

dwight-schrute-the-office-rainn-wilson.jpg

Címkék: sorozat sorozatok vblog kozerdeku közlemeny

Rövidvágta: Vikings 3x08-3x09

 2015.04.24. 15:26

A legújabb Vikings kritikánk ugyan még nem a tegnapi évadzáróról szól - de azt is igyekszünk mielőbb elkészíteni. Addig pedig fogadjátok szerettel:

Youtube:

Inda:

Címkék: kritika sorozat sorozatok dráma történelmi videókritika vblog Vikings rövidvágta