dude.jpgA blog új saját rovataként fog jelentkezni mostantól a DUDE, SERIOUSLY WTF? Amelyben [minden] a filmnézés közben felmerülő [értelemre vonatkozó] kételyt fogalmazok meg. És [majd] az Isten igazán rossz kategóriába tartozó filmek kritikái is ide kerülnek. Beköszönésképp A kártyavár összedől csapta ki biztosítékot. A filmet a Cerkával folytatott Fácánvadász beszélgetés alapozásául néztem meg. A nagyon jóra sikerült első rész után a trilógia átvált valamiféle ügynök játszmába. De még két filmet készítettek egy egyben bőven elmondható történetből. Így nagy tér jut az ehhez hasonló elfuserált jeleneteknek.

A dán titkos rendőrség a kártyavár... játékidejének 50. perce körül elhívja Mikael Blomkvistot (Michael Nyqvist) "beszélgetni". Akkor zajlik le a következő p*nisz mutogató beszélgetés:

- Hosszas egyeztetés után a miniszterelnök engedélyt adott a mindenre kiterjedő vizsgálatra. 

- Az mit jelent? [HGD: Blomkvist okoskodik].

- MINDENRE KITERJEDŐ VIZSGÁLATOT. Amely lehetővé teszi, hogy az állam vádat emeljen bizonyos személyek ellen. [HGD: Értem. Nem mintha bármiféle mezei vizsgálat ne lenne erre alkalmas].

És amikor megszólal a szőke nő:

- A 70-es, 80-as években a csoport tagjai voltak.

- Csoport?

- Igen.

- Mi lenne, ha elneveznénk valahogy? Mondjuk szekciónak? [HGD: színoníma szótár. szekció:  osztály, szakosztály, szak, tagozat, részleg, ágazat, blokk, divízió, egység, szakág. Miért jobb ez?].

Akár egy burleszkben. A kártyavár... eddig a hónap legrosszabb filmes élménye volt.

Címkék: rossz filmek 5/3

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr347342094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czerkha · https://koffeedayz.blogspot.com/ 2015.04.07. 17:36:32

Hirtelen nem tudom, mi a viccesebb:
- Hogy Blomkvist megkérdezte, mit jelent a mindenre kiterjedő vizsgálat?
- Vagy, hogy erre a válasz az volt: "Mindenre kiterjedő vizsgálatot"

:D

borostaTM 2015.04.08. 11:11:37

nálam a SZEKCIÓ vágta ki a biztosítékot, mint valami kelet-német kémfilm. Blomkvistet akarják partiba hozni a titkosrendőrséggel, rossz fiúkkal. De elég izzadtság szagúra sikerült.
süti beállítások módosítása