stáb

 2015.01.06. 07:52

planet-of-the-apes.jpg

Főszerkesztő: Holp Gábor Dávid

Szerző társak: Szöllősi János 

Megérteni a felfoghatatlant? [Borosta]

borosta_2.png

Még gimnazista voltam, amikor megvettem az első Filmvilágomat. Emlékszem éjszakáztam, hogy egy-egy számomra mondandóval bíró filmet megnézzek. Úgy gondoltam, és a mai napig is tartom, hogy a (film)művészet hozzásegítheti nézőjét, hogy a J. Piaget-i értelemben ne csak szemlélje a világot és saját érzéseit, hanem értő, átélő(,) "felnőtté" váljon. A filmekről való írás, pedig számomra a George Orwell által úgy féltett finoman hangolt érzelmi, gondolati nyelv bővítése. Rengeteget köszönhetek a filmeknek, és nem győzök hálásnak lenni érte...

Holp Gábor Dávid

 

Hívjatok Szöllőnek

clipboard01.jpg

Film- és sorozatcentrikus ember vagyok.

Nem őrült csak módjával, komótosan fogyasztom a dolgokat. Egy késő huszonéves kicsit már belassultabb és megfontoltabb elánjával. Vagyis olyasvalakiével, aki már nem nyúl olyan lelkesen és mohón minden újdonság után, s aki már legalább kétszer meggondolja, hogy belekezdjen-e valamibe.

Értek már csalódások tehát de azért még nagyon tudok lelkesedni, ha valami tényleg bejön.

Nyilván a magam módján, de persze nagy általánosságban igyekszem képben lenni a legújabb témába vágó infókkal, blockbusterekkel, művészfilm-specialitásokkal, no meg a hazai fejleményekkel is.

Ám jelenleg szinte minden vonatkozó szabadidőmet a sorozatok kötik le.

Sőt, hogy egészen őszinte legyek, mostanra már minden mást kiszorítottak.

A fenébe is: a műfaj aranykorát éljük, és én bizony könnyebb szívvel maradok le egy nagy durranásnak szánt két és fél órás filmeposzról, mint egy akár több évados televíziós alapvetésről. Elsősorban is azért, mert egy szériának több ideje van kibontani a cselekményét és felépítenie a karaktereit s ha történetesen igényes anyagról van szó, akkor a legtöbb kortárs filmalkotásnak bizony fel kell kötnie a nadrágját, ha látványon vagy hangulaton túl további mélységgel is kíván szolgálni.

Persze, hogy igényes-e valami, vagy nem, arról megoszlanak a vélemények de abban, mindenki egyetért, hogy nem nyelhetsz be kritikátlanul mindent. Kritizálni, különbséget tenni "a" és "b" produktum között abszolút alapvető emberi funkció. S mivel az effajta "megkritizálás" a mániáim közé tartozik, már évek óta vezettem különböző blogokat többnyire ugyanebben a tematikában Eddig nicknevek örve alatt most azonban névvel együtt vállalva a véleményemet.

Tessék: ez vagyok én.

Szöllősi János.

Ilyen az ízlésem, így látom a dolgokat, s ha nem tetszik valami - tudjátok, hol találtok...

 

ujfiu.png

 

 

 

 

 

Itt a lehetőség, hogy megcsillogtasd az írói tudásodat. Vedd fel velünk a kapcsolatot: borostaszerint@gmail.com és írj te is színvonalas posztokat a blogba.

Címkék: stáb

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr255223182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.