bscap0005_16.jpg

Most úgy vagyok a dologgal, hogy a The Walking Dead-et kicsit takaréklángra teszem. Írogatok róla ugyan ezt-azt heti bontásban majd, de nem valami bőbeszédűen, és a spoilereket igyekszem kerülni. Így aztán többnyire csak benyomásokra, vagy a minőségre vonatkozó megjegyzésekre szorítkozom majd - ezeket meg igen gyorsan elő lehet adni, különösebb cécó nélkül. 

bscap0000_20.jpg

Az elmúlt hetek átlagos eresztései után, amelyek meglehetősen elkedvetlenítettek a folytatásra nézve, ugyanis kaptunk egy kifejezetten jó epizódot. Mondjuk egy olyan négyes fölé osztályzatra méltót, ami több erénnyel is büszkélkedhetett.

Az egyik dolog, amit nagyon jól kihasználtak benne: Rick karakterének az utóbbi egy-két szezonban felvett személyiségjegyei. (Ennek tekintetében már a cold open zárása is adott egy brutális sommázatú felütést.) A másik érzéssel adagolt hozzávaló pedig a bizalom kérdésköre volt, amire az egész epizódot építették.

bscap0004_17.jpg

Rettenetesen erős téma, amihez számos okosan tálalható dilemma is társítható. A TWD íróinak való, ha éppen jó passzban/kondiban/felkészültségi állapotban vannak. És most abban voltak - határozottan.

Csak az a gáz, hogy Ricardo ombre-hoz hasonlóan mostanában már én is egyre bizalmatlanabb vagyok. Mert OK, hogy kapunk egy ilyen jó, időnként meg egyenesen egy-egy ritka pazar epizódot - de ezekre mindig jut két-három közepes, és, ha a széria a legrosszabb formáját hozza, akár öt-hat kifejezetten gyenge is.

bscap0002_17.jpg

Az embert pedig eleinte nagyon jól meg lehet venni remekül kiötölt, a kellő időben elénk pakolt mozzanatokkal - de, ha észreveszi, hogy, ezeket követően egyre többször csak úgy áradnak az unalmasak, olcsók vagy ostobák... - Hát, szóval, egy idő után már a jól sikerült heti adagokat sem fogja tudni igazán élvezni, mert már azokat is úgy fogja méricskélni, hogy a következő részben felkészülhessen a következő csapásra... 

De adja az ég, hogy csak fölösleges károgás legyen mindez részemről a jövőre nézve - ahogy talán ezúttal az örökké bizalmatlan, de amúgy változatlanul badass Rick is reménykedhet abban, hogy hiába óvatoskodott olyan nagyon... 

bscap0006_18.jpg

Talán... 

Szöllő

Címkék: kritika sorozat horror sorozatok dráma heti zombi the walking dead Spoilermentes zóna

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr957220923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása