mcad30378d_e0.jpgElőször is egy rövid szolgálati közlemény. A héten elkészült a blog fejléce. A ccs programozást én követtem el.

Dunder Mifflin álmos Scranton-i kirendeltsége irodista "bőrbe bújt" fúra fazonjaival, hős szerelmeseivel elkanyarodott az alapötletéül szolgáló brit sorozattól, amelyben a munka végeztével a pubokban kikötő szereplők inkább zsákutcaként élik meg a papír értékesítői munkát (addig a remake esetén jó értelemben vett bárgyú humorán élét veszi ez az érzés). A második évad az összerázódásról szólt (bár van most is jó néhány olyan epizód, amikor valamilyen okból Michael becsődíti a társaságot a tárgyalóba, hogy végig üljék a "fejszűkítéseit"): a rengeteg kicsit családiasabb, rendhagyó epizódon (karácsonyozás, halloweenezés, Valentin nap, Michael Scottunk/Steve Carell születésnapja, a gyerekes szülők napja) felül több részben téma a csapatépítés (Dunder Díj, a kosármeccs, a kaszinós éjszaka). De Michael atyáskodása nélkül is jól elvan a társaság: irodai olimpia, kedvenc filmek sorolgatása a parkolóban, grill parti. 

bestdundiesever.jpgA humor forrása a különböző egyéniségek (melyeknek a második évad "csapatépítésében" lesz lehetőségük "bemutatkozni") összezárása.  Úgy mint, a "túlrajzolt" karakterek: az eredeti sorozatban Ricky Gervais játszotta David Brent kisszerű figurájával szemben (SPILER ALERT sokkal aljasabbul hangzik Geravis formálta karakter szájából ugyanaz a Pam/Jenna Fischer szívatása), Michael alapjába véve jó szándékú és él-hal a "Dunder Mifflinért". Úgy véli, hogy az a világ legjobb munkahelye és alkalmazottjaival is igyekszik elhitetni. Az igyekezete ott bukik meg, hogy egy  tíz, öt éves szintjén áll a dolgokhoz (érzelmi pióca, képtelen átélni mások helyzetét: így különösen vicces, amikor egy szerepköri foglalkozáson vesz részt, szereplési vágya az egeket verdesi). 

office-steve-carell4.jpgDwight Schrute/Rainn Wilson is az eredeti/ BBC sorozatbeli Gareth Keenan/Mackenzie Crook, megjelenésében és gondolkodásában a Trainspotting lecsúszott, öntörvényű fiataljaira emlékeztető karakterének a  "patologikus"? túljátszása (azért a kérdőjel, mert a nehéz természete ellenére, ha baj van akkor lehet rá számítani). Túlbuzgó igazságérzetükben találnak egymásra Angelával/Angela Martin a könyvelésről, aki egy furcsa "macskás nő".

dwightsspeech.jpgÉn mindig jót röhögök a társaság "alamuszi" túlélőin: az olyan karaktereken, mint a (Family Guy Cleveland Brownjának vérmérsékletével bíró) Stanley/Leslie David Baker, Kevin/ Brian Baumgartner, Phyllis/Phyllis Smith és Meredith/Kate Flannery. Vannak aztán olyanok, akik az áldozatai Michael ámokfutásának: Oscar/Oscar Nunez és Ryan/B.J. Novak. Pam amolyan kishitű fruska, aki inkább ássa el magát egy rossz hazásságban, mint hogy az álmait kövesse. Jim/John Krasinski az egy személyes kontroll csoport. SPOILER ALERT őt csak Pam iránti szerelme tartja Scrantonban, és Pam közelgő esküvője el is fogja üldözi. Jim 3. évad elején történő áthelyezésével eltűnik az a kis józanság Scrantonból, ami a nézői ítélőképesség mellett látványosan is görbe tükröt tart a többi szereplő elé (így őt a szerelmi szál mellett ezért is várom vissza Scrantonba).

Nagyon jó évad volt. Kíváncsian várom a következőt...

5/5

(HGD)

Címkék: sorozat vígjáték the office 5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr386952871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása