dj.hboorled.jpgA Hivatali patkányok óta tudjuk, hogy az irodák szürke kis emberei Bear Gryllst megszégyenítő túlélők: naponta szembe néznek az elbocsájtás rémével, a vezetőség bármilyen ostoba utasítását a legnagyobb komolysággal hajtják végre, ugyanakkor érző emberek, nekik is fáj, ha elveszik egy féltett irodai kelléküket, vadul védik az íróasztaluk határait és mindig benne vannak egy kis munkahelyi viccben. 

The-Office--Diversity-Day-steve-carell-508463_797_496.jpgAzonban egy papírgyártó cég kicsinyke, Scranton-i értékesítési irodájában Michael Scott/Steve Carell regionális vezető elviseléséhez az ott dolgozóknak minden túlélési ösztönükre szükségük van. Michael S. maga a megtestesült Homer Simpson, Peter Griffin... tettei nagy részt nélkülözik a józan magyarázatot, gondolkodása akaratlanul is a rasszizmus, hímsovinizmus és politikai inkorrektség melegágya, ami a központnak is feltűnt, mert egy filmes stáb követi Scottot valamennyi munkában töltött órájában. A totálisan alkalmatlan főnök csak rátesz egy lapáttal arra, hogy az iroda a gyengélkedő eladások miatt amúgy is az elbocsájtások vékony jegén táncol. Scott a rosszul címzett poénjai és a túlzó bizalmaskodása miatt végig egy balek marad a hivatalban dolgozók (és számunkra). A csinyovnyik állás egy kis Scrantoni-i irodában már  ad egy általános képet a társaságról: vagy már eleve nem is vágynak többre, vagy nincs erejük megvalósítani azt. De persze néhányan, mint Dwight Schrute/Rainn Wilson jobban megtalálják itt a helyüket (emiatt is lesz célpontja a tehetségét lustaságból elpazarló, az iroda rendje ellen lázadó Jimnek/John Krasinski). Az irodán kívül többségük szürke kisember (többjüknek az egyetlen szórakozást a céges rendezvények jelentik), így az epizódokat (különösképp az első évadban) a vállalatnál titkárnőként dolgozó Pam (Jenna Fischer) és az értékesítők csapatát erősítő Jim munkahelyi "románcán" kívül nem kapcsolja össze semmi.  De A hivatalt nem is a bonyolult történetéért kell nézni. Az NBC Scott szájába is adja  az önkritikus mondatot, hogy A hivatal olyan, mint a Jóbarátok volt (és ő Joey Tribbiani/Matt LeBLanc és Chandler Big/Matthew Perry egyben). Szóval kapcsoljuk ki az agyunkat és csak semmi komolyság...

5/5

(HGD)

 

Címkék: sorozat pilot vígjáték the office 5/4

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr296942983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása