*Suits - 2º Temporada.jpg

Tavaly már megnéztem pár részt a Brilliáns elmék első évadjából. Akkor sajnos félbe hagytam, pedig számomra az év legnagyobb sorozat durranása volt az "öltönyösök". Az öltönyösökben megvan minden, ami szexissé teszi a new york-i, karrierista ügyvédi életformát (hiába szex and the city). Sármos férfiak nyakkendővel, dögös női asszisztensek, főnöknő. Egyszerre szexista és mossa össze a nemi szerepeket. Itt mindenki nímand, de mindenki vinni akarja valamire. Erkölcsösen viselkedni ebben a társaságban veszélyes és kiváltság. Harvey Specter (Gabriel Macht) pedig jól hazárdírozik ebben a világban (és a tárgyaló teremben is), ahol könnyű elbukni (lásd. Bennfentesek menedzserei). A saját erkölcsi szabályai (amelyeket sokszor az "iroda" érdekének állít be) szerint élő Harvey S. sorra nyeri az ügyeket, egyet sem bukik el.  Mike Ross (Patrick J. Adams) come to agje révén megismerhetjük a Harvey mozgatóit és sikere titkát.

mike.png

A srác Harvey S. pro bonoja. Mike R., amolyan lelencként a rendőrség elől menekülve, minden szükséges adottsággal, de Harward-i diploma nélkül jelentkezik ügyvédbojtárnak (Harvey S. a postázóból jutott el az névadó üzlettársi pozícióba). Mike R. az utcáról rohan be ("betolakodóként" folyamatosan ott a lebukás veszélye). Lepasszolt ügyek, éjszakázások, a fénymásolóban szövődő szerelem Rachel Z-vel (Megan Markle) és a zűrös ex-élet újból-újbóli felbukkanása. A látszólag egyszerű pro bonoktól (például. zaklatás) a fúziós ügyeken át az évadzáró gyilkosságiig (két ügy jutott az évadzáróig minden epizódra) az újonc kiválóan abszolválja az első évadot.

Összességében nagyon izgalmasra sikerült az "öltönyösök" első éve. Már forog nálam a második évad. Az eddigi évad nyitó rész nem okozott csalódást, holott fenntartással néztem. Egyszerűen azért, mert nem lehet minden ügyet megnyerni...

5/5

(HGD)

 

Címkék: pilot dráma suits 5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr926856127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása