07. 15._Wallace and Bruce.jpg

Tényleg. Mert, OK, a Rettenthetetlen tényleg epic film, de kicsit elrugaszkodott a valóságtól – és nem árt rendet rakni a fejekben a XIII. század végén élt skót szabadságharcos, William Wallace, illetve a korabeli skót uralkodó, Robert Bruce esetében. Az anyagnak még nincs hivatalos címe, de azt már most lehet tudni, hogy minisorozatot terveznek összehozni.

07. 15._Nigel Hunter.jpg

A reális alapot remélhetőleg az szolgáltatja majd, hogy egy olyan író könyveit adaptálják, aki történészként (és skótként - hihi) is otthonosan mozog a korszakban. Az 1909-ben születet és 2000-ben elhunyt Nigel Tranter mintegy 100 kötetéből ugyanis jónéhány foglalkozik ezzel a korszakkal és főkaraktereivel. Már csak a potenciális szakmai arculat miatt is drukkolok ennek az anyagnak, mert érdekel a korszak, érdekel a téma, és kell valami hardcore középkori cucc, amíg nem érkezik be a Vikings 2. évada. Az pedig ugyebár csak jövőre lesz, úgyhogy hajrá Discovery!

- Szöllő -

Címkék: sorozat hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr125405676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása