crim.jpg

Ajánló: Hannibalt meghozta kedvemet a profilozás témájához: a Gyilkos elmékhez. Így gyors kutyafuttában lezavartam az első évadot a hétvégén, és amellett elkezdtem nézni a legújabbat is. Ennél a sorozatnál rögtön éreztem, hogy tudok vele azonosulni (holott például a hasonló témájú Adam Davidson-féle Hazudj, ha tudszzal befürödtem): Mandy Patinkin (Jason Gideon) a gesztusaiban annyira Kevin Spaceyre emlékeztet, így megelőlegeztem neki a mindentudó szerepét, a nyolcadik évadnál persze rögtön jött a hideg zuhany, hogy Gideont "leszerelték". Szerencsére a stáb nagy része megmaradt: a fekete Colin Farellként remekelő Shemar Moore (Derek Morgan), az öltönnyel való viszonyában Jason Batemanra emlékeztető Thomas Gibson (Aaron Hotchner), és persze a két csoda bogár: a hú de magas IQ-jú Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) és az ízlés ficamos Penelope Garcia (Kirsten Vangsness). Öhm nem láttam még NCISt: csak tervezem egy ideje. De Garciaról egyből ez a nő jutott az eszembe. 

garcia.jpg

Visszatérve a nyolcadik évadhoz: a távozó Paget Brewster helyére Jeanne Tripplehorn ugrik be benne: elég tanulságos, hogy hasonló karakterek: kár lenne egy bomba biztos csapatot megbontani. A nyolcadik évad pilotjának a sztoriját nem bonyolítják túl. A kórházba való átszállítása közben megszökik egy fegyenc: a "némító", aki menekülés helyett folytatja korábbi kegyetlen gyilkosságait: még élő áldozatai száját összevarrja. A csapat próbálja megfejteni a férfi múltját, hogy rájöjjenek az úti céljára. Bár ügyesen összerakják a kirakóst (rájönnek a férfit kínzó "hangok" eredetére, amelyeket gyilkosságaival igyekszik elhallgattatni), de mégis alul motiváltnak érzem a "némítót", arról nem is beszélve, hogy múltjából megfejtett információkat nagyon "meg kell erőszakolni" ahhoz, hogy végül összefussanak a szálak. Remélem a pilotot követően fel fognak pörögni a dolgok, amire a cliffhanger alapján minden. 

Írta: Holp Gábor Dávid

osztályozás: 5/3

Címkék: sorozat pilot krimi dráma misztérium crim

A bejegyzés trackback címe:

https://borostaszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr255281831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása